The Lanes Car Park

The Lanes Car Park was dramatically refurbished to ensure this underground facility was welcoming and secure for shoppers in Brighton. Potter & Holmes Architects worked on the design stages of the scheme and a challenging refurbishment on site with four underground levels below an occupied hotel. The 350 space car park is now carefully lit with clean and secure pedestrian routes, CCTV and controlled vehicle and pedestrian access. Construction work was phased to allow continuous operation of the car park. New hardwearing floor finishes to the car park decks in black and silver created easily definable spaces and clear graphic wayfinding. Dynamic lighting installations provide visual interest and an ever changing colourful backdrop to the entry and exit of vehicles.

The Lanes Car Park won a Safer Parking Award in September 2010 and was joint winner of Best Refurbishment Award at the British Parking Awards in March 2011.