The Lanes Car Park Brighton



 

  • Joint winner of Best Refurbishment Award at the British Parking Awards in March 2011
  • 350 space 4 level underground car park
  • Construction work was phased to allow continuous operation of car park
  • Replacement of ventilation systems resulted in substantial annual maintenance cost savings since completion
  • Achieved a Safer Parking Award in September 2010
  • Potter & Holmes Architects worked on the design stages of the scheme to refurbish and transform this underground facility into a welcoming and secure car park for shoppers in Brighton.

    A phased construction allowed continued operation of the four level car park below an occupied hotel. New hardwearing floor finishes to the car park decks in black and grey created easily definable spaces with clear graphic wayfinding. Dynamic lighting installations provide visual interest and an ever changing colourful backdrop to the entry and exit of vehicles. The 350 space car park is now carefully lit with clean and secure pedestrian routes, CCTV and controlled vehicle access.


     


     

    imageAltTagimageAltTagimageAltTag imageAltTagimageAltTag imageAltTag imageAltTag imageAltTag imageAltTag imageAltTag