Eastington Community Centre



 

Eastington Community Centre is an all inclusive building providing accommodation for a daily playgroup and other user groups with the added facilities of sports changing rooms and meeting rooms. It was completed working to a tight budget financed by a combination of fundraising, charitable organisations and larger funding programmes.

The new building is a spacious, flexible new-build designed with a sophisticated environmental strategy. Eastington has a south sloping roof to allow maximum solar gain through the Solar Thermal and PV panels whilst creating deep overhangs to reduce solar gain to the building in the summer. The construction is a combination of highly insulated timber framed roof and steel framed masonry structure. The plan was devised to place the most frequently used main hall to the south side of the building, as part of a square plan which minimises heat loss whilst allowing to the Cotswold Escarpment beyond.

More information on the community centre here http://www.ohmg.org.uk/ecoHall.htm


 


 

imageAltTag imageAltTag imageAltTagimageAltTagimageAltTag imageAltTag imageAltTag imageAltTag imageAltTag imageAltTag imageAltTag imageAltTag imageAltTag